Straffesager

Når man tiltales for noget strafbart, er det ikke kun et spørgsmål om at blive dømt eller frifundet. Langt fra.

I langt de fleste sager er der ikke tvivl om, at den, der er tiltalt, har været indblandet i et eller andet, og det er så op til domstolen at vurdere, hvad man skal dømmes for, og hvor meget man skal have i straf. Det er derfor rigtig vigtigt, at man har en advokat med, der kan få nuancerne frem i det, der er sket, og som kan rådgive en ordentligt om, hvordan man skal håndtere situationen.

Tit sidder man i sager, hvor domstolen skal vurdere forskellen mellem tyveri og røveri, eller hvor meget en person har været indblandet i et voldeligt overfald, eller om den tiltalte har haft hensigt til drab eller til vold.
Jeg har oplevet at få en tiltale for røveri ændret til dom for tyveri, og jeg har oplevet at få en tiltale for vold med døden til følge ændret til en dom for vold alene, og jeg har endda også haft en mor, der blev sigtet for at slå sit barn ihjel, hvor det endte med en dom for vold. For mig er det vigtigste i en sag at få frem, at tingene ikke altid er sorte eller hvide, som man nogen gange tror, når man læser aviserne, men gøre dommerne opmærksomme på, at der altid er nuancer, og at de tiltalte, der sidder over for dem, er mennesker med liv og sjæl og med en historie bag det, der er sket.